Kender du reglerne for ombygning af en Harley

oprettet d. under Custom Projekter

Del indhold på

Kender du reglerne for ombygning af en Harley

En ting er hvad man kan, en anden er hvad man må.

Det er heldigvis blevet lettere at gennemskue reglerne for ombygning af en Harley. bl.a. pga. det arbejde som SKAD har lavet på området.

Hvor man før har skulle betale afgift for enkelte opgraderinger (fx ombygning til skivebremser) eller endnu værre ikke har kunne gennemskue reglerne og derved enten har kørt ulovligt, eller droppet projektet fordi det blev uoverskueligt, er det i dag mere gennemskueligt. 

Der er blevet udarbejdet lister som indikerer ret tydeligt hvad du må uden at køretøjet mister sin afgiftsmæssige identitet:
Find listerne her på SKATs hjemmeside

Hvis du kun opgraderer forholdsvis simple ting som nævnt under den grønne kategori er du som udgangspunkt altid sikker, men da listen jo ikke er udtømmende, kan det være en god ide at alliere sig med et værksted som er vant til at arbejde med indenfor de rammer. Hos DMP har vistor erfaring med ombygning indenfor den grønne liste i Skat’s system og kan hjælpe dig igennem en sikker ombygning med godkendte dele.
Vi forhandler ECE og TÜV godkendte dele fra hele verdenen, og hjælper med at få det hele godkendt og indskrevet ved Syn.

Hvis du bevæger dig mod en ombygning som falder under den ”gule” kategori, så skal du passe lidt mere på da der her er er risiko for at miste afgiftsidentitet. Det kan især være farligt at ændre, udskifte eller eftermontere flere af de punkter som er listet i den gule kategori indenfor 12 måneder da det nærmest med sikkerhed stiller dig overfor en ny afgift. Med andre ord hvis du skal i gang med punkter fra den gule liste er det en rigtig god ide at få et bindende svar fra Motorstyrelsen som ofte vil resultere i en godkendelse uden yderligere omkostninger. Her handler det især om at beskrive projektet korrekt, og det kan igen være en god ide at alliere sig med fagfolk.

Giver du dig i kast med den røde kategori er du næsten sikret en af de helt trælse boner. Det er som udgangspunkt en sikret billet mod en ny registreringsafgift. MEN! – her kan det også lade sig gøre at få et bindende svar fra motorstyrelsen som sikrer at du kan fortsætte projektet ufortrødent og uden ekstra omkostninger – her er det helt sikkert nødvendigt at du enten har sat dig rigtig godt ind i tingene eller finder et sted som du har tillid til kan være bindeleddet mellem din ombygningsdrøm og ”bødekontoret”.  

Selvom listerne ikke er udformet som en komplet liste med alle scenarier (umulig opgave), så er de det værktøj som alle os i branchen har savnet, for med dem har vi mulighed for at ombygge din drømme Harley på lovlig vis, så du kan kører til diverse træf med ro i maven. Uanset om du skal have et fremflyttersæt, Apehanger eller en anden tank så kan vi hjælpe dig med alt fra at finde produktet, monterer det og sikrer at det hele er godkendt og skrevet i papirerne!

Synes du stadig at det hele virker lidt uoverskueligt?
Kontakt os. Vi har ombyggede Harley’er på lager og du kan bestille en specifik ombygget model efter dine ønsker.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar